Тържествено беше открита новата учебна година

15 Септември 2016
Тържествено беше открита новата учебна година Снимка: © СОУ “Христо Ботев“

За поредна година, на 15-ти септември, Средно училище „Христо Ботев" в Глоджево посрещна своите малки и големи ученици, които изпълниха двора с радостен смях и много настроение.

 

С трепет и вълнение ги посрещнаха техните учители, готови да поведат поредния випуск по необозримите пътеки на знанието, науката, изкуството и красотата...

 

Тържеството, посветено на откриването на новата учебна година започна точно в 9 часа с поднасяне на венци и цветя пред паметника на патрона на училището.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Под звуците на „Ботев марш" и множество възгласи „ура" бяха посрещнати знамената. Последва официална церемония по изслушване на националния химн, на чийто фон на пилона бе издигнат и се развя българският трикольор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гости на учениците и учителите по повод началото на учебната година бяха д-р Мехмед Мехмед – председател на Общинския съвет във Ветово, Соня Цанкова -секретар на Община Ветово, Баки Солак – директор на Бюра по труда във Ветово, Мехмед Солаков – председател на Земеделска кооперация „Житница" в Глоджево, както и бивши учители, общественици и родители.

 

 

 

 

 

 

 

 

Тържеството беше открито от зам.-директора г-н Дж. Ибошев с кратко приветствие към учениците, учителите и родителите. Представени бяха и гостите, присъстващи на тържеството на училището.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По повод първия учебен ден с тържествено приветствие към учениците и учителите се обърна директорът на училището г-н Алеко Алеков. Той посочи, че няма друг ден като 15 септември, който така да вълнува и обединява хората от всички възрасти в нашето общество. Това е ден, който събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта, защото с първия училищен звънец всеки от нас прави своята най-важна крачка в удивителния и необятен свят на познанието и културата, защото в училището се научават най-важните житейски уроци - за доброто, за приятелството, за знанието, за успеха, за истината, подчерта директорът.

 

Както винаги най-щастливи и нетърпеливи да прекрачат училищния праг бяха първолаците и шестгодишните дечица от първи подготвителен клас. Директорът на училището им пожела да растат здрави и бодри, да бъдат ученолюбиви и прилежни, за да бъдат гордост, както на своите родители и учители, така и на целия ни народ.

 

Специални пожелания за успешно завършване на курса на обучение получиха и учениците от дванадесети клас - бъдещите абитуриенти на СУ „Христо Ботев", които само след броени месеци ще положат зрелостни изпити и всеки от тях ще поеме своя път в живота.

 

Директорът на училището отправи поздравления и към всички учители, ученици и родители с пожелания за здраве, благополучие и успехи по пътя на знанието. „Нека заедно и успешно да извървим пътя на настъпващата учебна година, а в нейния край да се поздравим с нови успехи на нашите деца и с нови покорени върхове на знанието", пожела на всички присъстващи в края на приветствието си г-н Алеков.

 

С поздравление към присъстващите се обърна и д-р Мехмед Мехмед, председател на Общинския съвет във Ветово. Той пожела на всички ученици да бъдат здрави, любознателни и упорити, изпълнени със сила за постигане на поставените цели. В училище, под грижите на вашите учители, ще станете по-самостоятелни, компетентни и уверени в собствените си сили, се обърна той към всички млади хора. Д-р Мехмед призова родителите да подкрепят децата си по пътя на познанието и да им вдъхват повече увереност и кураж, а на всички учители пожела сили, търпение и ентусиазъм за да разпръскват неуморно искрите на знанието.

 

 

Поздравителен адрес от името на кмета на Община Ветово - инж. Георги Георгиев към всички ученици, учители и родители поднесе Соня Цанкова, секретар на Община Ветово. „Скъпи ученици, днес тръгвате по път, изпълнен с предизвикателства. Бъдете упорити и пълни със стремеж към нови знания, които да ви помагат да се изкачвате по всяко следващо стъпало, ... Уважаеми учители, бъдете търпеливи и всеотдайни и не спирайте да напътствате нашите деца, за да бъдете дарени накрая с обичта им.", се казва в поздравителния адрес на кмета на Общината.

 

 

 

 

Председателят на Земеделска кооперация „Житница" Мехмед Солаков изненада учениците от двата първи класа като им поднесе подарък - по един касетофон със CD и USB устройство, които малчуганите ще могат да ползват, както по време на редовните учебни часове, така и за забавление и веселие след като си научат уроците.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тържеството продължи с богата литературно-музикална програма, подготвена от най-малките ученици и техните учители.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

След церемонията по изпращане на училищното знаме всички присъстващи се отправиха към класните стаи, преминавайки през символичната шестица от цветя и зеленина на входа на училището с надеждата за сполука и успехи през новата учебна година.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Собств. инф.)

 

Вижте още снимки от събитието:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последно променена в Четвъртък, 05 Януари 2017 13:04
Влезте, за да коментирате